پذیرش تحصیلی در دانشگاهای ترکیه

ترکیه به یک مقصد محبوب برای دانشجویان بین المللی تبدیل شده است که به دنبال تجربه تحصیلی متنوع و غنی هستند. چه به دنبال مدرک لیسانس، فوق لیسانس یا دکتری باشید، 104 دانشگاه دولتی ترکیه و بیش از 75 دانشگاه خصوصی مجموعه گسترده ای از برنامه ها را متناسب با علایق شما ارائه می دهند.

در اینجا مراحل کلیدی و اطلاعاتی راکه برای پذیرش در دانشگاه های ترکیه نیاز دارید، آورده شده است: 

انتخاب رشته و دانشگاه مناسب

رشته های تحصیلی محبوب را در ترکیه کشف کنید و موسساتی مانند دانشگاه سابانچی، دانشگاه اوزیگین و دانشگاه ایسیک را کشف کنید. ما به شما توصیه می کنیم بر روی دانشگاه هایی تمرکز کنید که برنامه های آموزش زبان انگلیسی را ارائه می دهند. چراکه فرصت های جدیدی را برای مشاغل بین المللی و فرصتی برای تحصیل در خارج از کشور بعداً مانند ایالات متحده یا اروپا باز می کند. به دلیل اعتبار بالای خود، دانشگاه های ترکیه درخواست برای برنامه های کارشناسی ارشد را در هر نقطه از جهان آسان می کنند.

از مقاطع کارشناسی تا کارشناسی ارشد، مدارک لازم برای درخواست ها را دریافت کنید:

درخواست مدرک کارشناسی

کپی پاسپورت بین المللی

عکس شخصی

دیپلم دبیرستان یا گواهی فارغ التحصیلی، با حداقل معدل 70/100

نمرات آزمون مهارت زبان (تست مهارت تافل یا دانشگاه)

فرم درخواست، رونوشت، انگیزه نامه و موارد دیگر

مدرک لیسانس یا فوق لیسانس

بیانیه هدف، نامه های مرجع، توصیه نامه

نمرات امتحان( (GRE یا GMAT))، آزمون مهارت زبان (TOEFL)

مدارک مالی، امتحانات کتبی، مصاحبه و غیره.

شرایط پذیرش در دانشگاه های دولتی ترکیه

شرایط کلی پذیرش
  • سیستم آموزش در دانشگاه های ترکیه به صورت ترمی – واحدی است و بر اساس دانشگاه و رشته تحصیلی به زبان های ترکی، انگلیسی یا سایر زبان ها ارائه می شود .
  • ترم تحصیلی پاییزی از اکتبر تا انتهای ژانویه و ترم تابستانی از جولای تا پایان آگوست ادامه دارد .
  • ترکیه دارای 160 دانشگاه دولتی و خصوصی است. اکثر دانشگاه های دولتی به ترکی و برخی به انگلیسی تدریس می کنند، در حالی که بیشتر دانشگاه های خصوصی به انگلیسی تدریس می کنند .


مراحل پذیرش
  1. مشخص کردن دانشگاه مورد نظر در ترکیه 
  2. تکمیل فرم پذیرش دانشگاه و ارسال آن 
  3. ارائه درخواست خود و تسلیم مدارک تحصیلی مورد نیاز 
  4. ترجمه مدارک تحصیلی به زبان ترکی 
  5. در صورت پذیرش، دریافت نامه پذیرش از دانشگاه 

مدارک مورد نیازبرای پذیرش در دانشگا های ترکیه

برای پذیرش در دانشگاه های ترکیه معمولاً مدارکی مانند:

  • مدرک تحصیلی قبلی
  • گواهینامه زبان (در صورت نیاز)
  • گواهی ناتوانایی (در صورت نیاز)
  • مدارک مالی (برای بورسیه)نیاز است .

نکات مهم

  • می توان از چند دانشگاه همزمان پذیرش را درخواست داد .
  • زمان دقیق ثبت نام در دانشگاه های خصوصی معمولاً از اواخر بهار تا اواسط تابستان برای ترم پاییزی و از اواخر پاییز تا اواسط زمستان برای ترم بهاره است .

بهترین راهکارها

  • قبل از اقدام، بررسی کنید که دانشگاه مورد نظر در فهرست دانشگاه های مورد تایید ترکیه قرار گرفته باشد .
  • رزومه تحصیلی و پژوهشی خود را کامل و حرفه ای آماده کنید .
  • از مشاوران متخصص در زمینه تحصیل در ترکیه استفاده کنید .

با توجه به اینکه شرایط ممکن است تغییر کند، توصیه می‌شود قبل از اقدام به تحصیل در ترکیه، آخرین اطلاعات و قوانین را از منابع رسمی و معتبر دریافت کنید. 

برای درخواست تحصیل در ترکیه چه آزمون هایی لازم است؟

برای تحصیل در ترکیه، پیش نیازهای درخواست در دانشگاه های خصوصی و دولتی متفاوت است. دانشگاه های خصوصی معمولاً حداقل معدل 70/100٪ از دیپلم دبیرستان را بدون نیاز به آزمون می خواهند. با این حال، پذیرش در دانشگاه های دولتی به دلیل فرآیندهای رقابتی می تواند چالش برانگیز باشد. به غیر از حداقل معدل، الزامات اضافی مانند آزمون YÖS اجباری است، که روند درخواست را برای دانش آموزانی که برای دانشگاه دولتی هدف قرار می دهند، سخت تر می کند.

 حداقل نمره SAT برای ترکیه چقدر است؟

برای پذیرش در دانشگاه های ترکیه، ممکن است متقاضیان ملزم به رعایت معیارهای نمره SAT باشند. حداقل نمره SAT 600 از 800 در ریاضی و نمره کل 1000 از 1600 (ترکیب بخش های ریاضی و خواندن انتقادی) ممکن است حداقل برای واجد شرایط بودن در نظر گرفته شود. به خاطر داشته باشید که این الزامات نمره SAT می تواند در بین دانشگاه ها و برنامه ها متفاوت باشد. توصیه می شود معیارهای پذیرش دانشگاه های فردی را بررسی کنید تا از انطباق با پیش نیازهای نمره SAT خاص آنها اطمینان حاصل کنید.

آیا می توانم بدون SAT در ترکیه تحصیل کنم؟

بله، تحصیل در ترکیه بدون گذراندن آزمون SAT امکان پذیر است. در حالی که برخی از دانشگاه های ترکیه ممکن است نمرات SAT را به عنوان بخشی از معیارهای پذیرش خود برای دانشجویان بین المللی در نظر بگیرند، همه دانشگاه ها برای پذیرش به نمرات SAT نیاز ندارند. بسیاری از دانشگاه های ترکیه شرایط پذیرش خاص خود را دارند که می تواند شامل سایر آزمون های استاندارد، آزمون های مهارت زبان (مانند تافل یا آزمون ورودی داخلی برای مهارت انگلیسی) یا ارزیابی عملکرد تحصیلی قبلی شما باشد. 

برخی از دانشگاه ها ممکن است به جای نیاز به نمرات آزمون استاندارد مانند SAT، تأکید بیشتری بر نمرات دیپلم دبیرستان، امتحانات ورودی خاص دانشگاه یا رشته، اظهارات شخصی، توصیه نامه ها یا مصاحبه ها داشته باشند. توصیه می‌کنیم شرایط پذیرش دانشگاه و برنامه‌ای را که به آن علاقه‌مند هستید به‌طور کامل بررسی کنید تا معیارهای خاص آن‌ها را برای متقاضیان بین‌المللی درک کنید. به این ترتیب، می توانید تعیین کنید که آیا آزمون SAT برای پذیرش ضروری است یا اینکه سایر مدارک برای فرآیند درخواست پذیرفته شده است. 

مهلت درخواست

برای پذیرش پاییز در سپتامبر، اکثر دانشگاه ها برنامه های کاربردی را در حدود اواسط ژانویه باز می کنند. ما به شما توصیه می کنیم که تمام مواد درخواست را از قبل آماده کنید تا تمام مهلت ها را رعایت کنید.

برای پذیرش بهار در فوریه، برخی از دانشگاه‌ها درخواست‌ها را از اوایل اکتبر می‌پذیرند. دانشجویان باید مهلت‌های مشخصی را برای هر دانشگاه بررسی کنند و برای اطمینان از ارسال به موقع درخواست‌هایشان برای هر دو دوره پاییز و بهار برنامه‌ریزی کنند. 

شرایط عمومی پذیرش در دانشگاه های ترکیه چگونه است؟

در حالی که احتمال تحصیل در ترکیه ممکن است وسوسه انگیز به نظر برسد، روند تحرک در شرایط پذیرش در ترکیه ممکن است در ابتدا دشوار به نظر برسد، بنابراین در اینجا شرایط عمومی برای پذیرش دانشگاه در ترکیه را توضیح می دهیم:

1-گواهی مدرسه متوسطه عمومی

سنگ بنای درخواست شما ترجمه تایید شده (انگلیسی یا ترکی) گواهینامه دبیرستان عمومی است، زیرا ترجمه گواهینامه متوسطه عمومی یکی از الزامات پذیرش دانشگاه در ترکیه پایه است.

این مدارک صلاحیت علمی و آمادگی شما برای تحصیل در سطح دانشگاه را نشان می‌دهد، همچنین به دانشگاه‌ها کمک می‌کند تا توانایی‌های شما و میزان آمادگی برای شرکت در رشته ای را که می‌خواهید انجام دهید ارزیابی کنند، بنابراین مطمئن شوید که تمام مدارک مورد نیاز به طور دقیق به انگلیسی ترجمه شده است.

2-نتایج آزمون استاندارد

برنامه های تحصیلات تکمیلی ممکن است نیاز به قبولی در آزمون زبان داشته باشند که صلاحیت شما را برای تحصیلات تکمیلی ارزیابی می کند.

3- مدرک تسلط به زبان انگلیسی یا ترکی

اثبات مهارت در زبان انگلیسی یا ترکی اغلب اجباری است و آزمون های پذیرفته شده شامل آزمون های تافل،IELTS  و مهارت های دانشگاهی است و مدرک مورد نیاز ممکن است بسته به برنامه و دانشگاه متفاوت باشد.

 4- فرم درخواست سند اضافی

هر دانشگاه پورتال درخواست خود را دارد که یک فرم درخواست کامل به همراه مدارک پشتیبان ارائه می دهد که ممکن است شامل یک نامه تشویقی با تعیین اهداف تحصیلی شما، توصیه نامه ها، یک نمونه کار نرم افزار خلاقانه و یک کپی از پاسپورت شما باشد. 

با توجه به شرایط پذیرش هر دانشگاه در ترکیه، جزئیات خاص ممکن است بین دانشگاه ها و برنامه ها متفاوت باشد. 

شرایط ویژه پذیرش دانشگاه در رشته های خاص در ترکیه چیست؟

1- وب سایت های دانشگاه

محل دانشگاهی که انتخاب کرده‌اید باید خط اول درخواست شما باشد، معمولاً صفحه هر برنامه شرایط پذیرش خاص را با جزئیات ارائه می‌کند، که ممکن است شامل شرایط اولیه، آزمون‌های استاندارد اضافی یا الزامات نمونه کار بر اساس تخصص باشد. 

2- ارتباط با دانشگاه

در ارتباط مستقیم با دفتر پذیرش یا هماهنگ کننده برنامه مورد نظر خود دریغ نکنید. آنها می توانند به روزترین اطلاعات را ارائه دهند و هر گونه الزامات ویژه ای را برای تخصصی که انتخاب کرده اید توضیح دهند. موارد زیر چند نمونه از شرایط خاص رشته ها است که ممکن است با آن مواجه شوید:  

پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی

این برنامه های رقابتی اغلب به معاینات ورودی پزشکی اضافی، علاوه بر آزمون ، نیاز دارند .

هنر و طراحی

مانند معماری و مهندسی، برنامه‌های هنر و طراحی اغلب نیاز دارند که استعداد و توانایی‌های هنری شما را مشاهده کنند، و برخی از دانشگاه‌ها حتی ممکن است برای ارزیابی توانایی‌های هنری شما، آزمون ورودی یا مصاحبه انجام دهند.

مدیریت بازرگانی

برخی از رشته های تجاری خاص ممکن است بر تجربه عملی مرتبط یا مدارک بالا در مواد کمی مانند ریاضیات تمرکز کنند.